Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги

...
Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги
Коментари Харесай

Денков заплаши с оставка!

Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те постоянно са били за това, че би трябвало да се свърши работата във връзка с предпазването от пазаруване и пласиране на гласове. Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет във връзка изявление на вътрешния министър Калин Стоянов.

Денков уточни, че вътрешният министър се оправя ослепително с работата във връзка с участието на страната ни в Шенген, а в случай че има проблем, то е в 2 връзки - недооценка на обстановката на митинга на футболните почитатели, вторият проблем е, че не слушам изрично наказание от страна на министъра на това, което видяхме от страна на полицейските сили като корист, съобщи министър председателят.

По думите му би трябвало да бъде образувана комисия в Народно събрание поради полицейското принуждение. 

Ако министърът (на вътрешните работи - б. ред.) не припознае това като принуждение, което заслужава съответното наказване, ще си подам оставката. Абсолютно недопустимо е това да се случва всякога. Трябва да излезе обществено и изрично да осъди всички форми на полицейско принуждение. Трябва да има следствие за всички тези случаи. Трябва да има съответни санкции. Адекватни не значи забележка, съобщи Денков.

През последните 5 месеца има няколко основни действия, по които има прогрес - едната е обвързвана със основаването на народен съвет за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение. За първи път е основана и конструкция в Министерство на вътрешните работи за поддръжка на жертвите на домашно принуждение, разяснява Денков, представен от " Нова ".

Премиерът регистрира, че за първи път също по този начин е подписан меморандум за съдействие сред Министерството на правораздаването, Министерство на вътрешните работи, Националното бюро за правна помощ, което разрешава жертвите на домашно принуждение да получат безвъзмездна правна помощ. Създадени са и 2 нови спешни центъра, с което общият им брой е 31, с 348 места за настаняване на дами и деца, потърпевши от домашно принуждение.

Денков разяснява и митинга на футболните почитатели. По думите му има превишаване на права от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи и те нямат място в редиците на полицията. " Тези служители на реда петнят полицията и нямат място там ", съобщи Денков. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР